Schabowy a 'La langosch

0 (0 ocen)

  • 3 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tradycyjny schabowy zapiekany z dodatkami i serem.

  • 3 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 sztuki kotleta schabowego bez tłuszczu
    6 plasterków ulubionego sera żółtego
    2 sztuki papryki świeżej (dowolne kolory)
    2 kopiaste łyżki serka homogenizowanego
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    panierka do schabowych ( jajko, mąka, bułka tarta)
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy a 'la langosch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy , doprawiamy panierujemy i smażymy.
    Odsączamy nadmiar tłuszczu. Nakładamy serek homogenizowany i czosnek wyciśnięty, albo drobno posiekany. Paprykę kroimy w paski , nakładamy na kotlety.
    Przykrywamy plastrami żółtego sera i zapiekamy około 4 minut w piekarniku (190 stopni)

Porady

Domowe frytki bardzo pożądane do tych kotletów, ale też smakują dobrze z ziemniakami odsmażanymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować