Kotlet schabowy a’ la Sapieha

  • wyświetlono: 1671 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

. Oryginalnie kotlet z czosnkiem przygotowany był na dworze księcia Sapiehy w Dereczynie z młodych sztuk dzika. Ogólnie na stołach królowała dziczyzna i dzikie ptactwa.

  • Łatwy

Składniki

- filet ze schabu: 18 dekagramów
- bekon,boczek: 2 plastry
- czosnek: 2 ząbki
- sól,pieprz,mąka: 1 sztuka
- olej do smażenia,masło: 50 mililitrów

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet schabowy a’ la Sapieha

  • 1. Filet ze schabu rozklepać, naciąć w 4 miejscach, przeciągnąć bekon. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Oprószyć solą , pieprzem i obtoczyć w mące. Nadmiar mąki delikatnie strzepać. Smażyć na oleju z dodatkiem masła. Uważać żeby nie przypalić, ponieważ przypalony kotlet będzie gorzki ze względu na dodany czosnek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Idealny kotlet schabowy czyli klasyka na talerzu

Dodane przez: Ewelina Marcin

Idealny kotlet schabowy czyli klasyka na...

Chrupiący złocisty kotlet z namoczonego...

schabowe ze serem

Dodane przez: anka1988

Kotlet schabowy ze serem

Dodatek sera żółtego wzbogaca smak...

Kotlet smarujemy musztardą z obu stron.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kotlet schabowy po chłopsku

Kotlet ma inny smak nie da się...

KOTLET SCHABOWY Z JAJKIEM

Dodane przez: magdzia44448

KOTLET SCHABOWY Z JAJKIEM

Pyszne kotlety schabowe z jajkiem...

Karkówka a`la strogonow.

Dodane przez: Aneta_77

Karkówka a`la strogonow

Pyszny, treściwy gulasz z karkówki...

image-0ndwjki

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kurczak a la caprese

Delikatne mięso z piersi z kurczaka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE