Schabowe zawijańce w galarecie

4.5 (191 ocen)

  • 40 min

Schab w troszkę innej wersji .

  • 40 min

Składniki:

  • schab 5 plastrów
    papryka czerwona 1/4 sztuki
    papryka zielona 1/4 sztuki
    papryka żółta 1/4 sztuki
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    bulion 2 szklanki
    żelatyna 3-4 łyżeczki
    masło
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Galareta Rolada Roladki Przystawki

Schabowe zawijańce w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, pokroić w słupki. Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie. Dodać trochę posiekanej papryki i odstawić do stężenia. Schab rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa nałożyć po jednym słupku papryki z każdego koloru, zwinąć w roladkę, ułożyć zawinięciem do dołu.
    Patelnię wysmarować masłem i ułożyć roladki.
    Postawić na ogniu, obsmażyć roladki, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości (można dodać kostkę rosołową).
    Wystudzić.Na półmisek wysypać groszek i ułożyć na nim roladki i zalać tężejącą galaretką.
    Dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab Żelatyna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować