królik w marynacie musztardowej

4.43 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis mam od teścia. Królik i sos są przepyszne!

Składniki:

  • 1 tuszka z królika
    sól
    pieprz
    majeranek
    2 łyzki oleju
    3-4 łyzki musztardy sarepskiej
    1/3 kostki margaryny
    woda
    2łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.43 (162 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Królik w marynacie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • królik w musztardzie 1. Królika poćwiartować, umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Olej wymieszać z musztardą i wysmarować tym mięso. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia na margarynie podsmażyć, a następnie podlać wodą i dusić do miękkości pod przykryciem. Gdy mięso jest już miękkie wyjąć je, a sos zaciągnąć mąką z wodą.
  • królik w marynacie musztardowej 2. Smacznego!

Porady

Królika trzeba najpierw dobrze przemrozić tzn.włożyć na kilka dni do zamrażalnika, wtedy będzie kruchy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować