królik w marynacie musztardowej

  • wyświetlono: 5464 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ten przepis mam od teścia. Królik i sos są przepyszne!

bella81

Składniki

1 tuszka z królika
sól
pieprz
majeranek
2 łyzki oleju
3-4 łyzki musztardy sarepskiej
1/3 kostki margaryny
woda
2łyżki mąki

Sposób przygotowania przepisu:

królik w marynacie musztardowej

  • królik w musztardzie1. Królika poćwiartować, umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Olej wymieszać z musztardą i wysmarować tym mięso. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia na margarynie podsmażyć, a następnie podlać wodą i dusić do miękkości pod przykryciem. Gdy mięso jest już miękkie wyjąć je, a sos zaciągnąć mąką z wodą.
  • królik w marynacie musztardowej2. Smacznego!

Porady

Królika trzeba najpierw dobrze przemrozić tzn.włożyć na kilka dni do zamrażalnika, wtedy będzie kruchy.
PPWS_01-2014

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadmusztarda_keczup

Komentarze

Podobne przepisy

udka w marynacie

Dodane przez: zandero99

Udka z kurczaka w miodowo musztardowej marynacie

Te udka mają wyśmienity smak. Są...

image-0q8y70j

Dodane przez: monika016

Łosoś w miodowo-musztardowej marynacie

Połączenie miodu i musztardy to...

Wieprzowina w musztardowo – cebulowej marynacie

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Wieprzowina w marynacie musztardowo – cebulowej

Pyszna propozycja na niedzielny...

Pieczony kurczak w marynacie miodowo-musztardowej

Dodane przez: Megg

Pieczony kurczak w marynacie miodowo-musztardowej

Polecam pieczonego kurczaka w marynacie...

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

Dodane przez: Di bloguje

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej...

Golonka

Dodane przez: ula243

Golonka w marynacie musztardowo -ziolowej...

Golonke robilam juz setki razy,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.