Schab z farszem marchwiowo-serowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis otrzymałam od koleżanki. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    3 marchewki
    1 cebula
    1 jajko
    15 dkg sera białego
    3 łyżki sera parmezanu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka bułki tartej
    olej
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Schab z farszem marchwiowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać, osuszyć, naciąć wzdłuż trzy razy nie przecinając do końca. Natrzeć solą i pieprzem. Marchew, cebulę obrać, opłukać. Marchew zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej , przesmażyć cebulę i marchewkę około 5 min. Warzywa ostudzić dodać jajko, ser, bułkę tarta, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Masę włożyć do nacięć w schabie. Całość obwinąć nitką. Ułożyć w brytfance, polać olejem. Wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach przez godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować