Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym

0 (0 ocen)

Pyszny filecik z indyka z farszem marchwiowo -serowym to coś co można polubić ze względu na pyszny wyrazisty smak .Miesko jest delikatne, miękkie a farsz pyszny.Takie połączenie to fajny pomysł na obiad lub może być pyszną przystawką.

Składniki:

  • Składniki - około 1,200 kg. filetu z indyka,3 marchewki większe,1 cebula,1 jajko,150 gr .białego sera mielonego,3 -4 łyżek parmezanu,2 ząbki czosnku,1 duża czubata łyżka bułki tartej,3 łyżki masła,6 łyżek oleju rzepakowego,1 łyżeczka kurkumy,sól, pieprz ,gałka muszkatołowa,pietruszka zielona.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy ,osuszamy niepotrzebne żyłki ,naczynka odcinamy,Dzielimy na 2 części ,każdą część lekko rozbijamy nacieramy solą i pieprzem zostawiamy na 20 min .Można zrobić jedną dużą roladę .Ja zrobiłam 2 mniejsze.
    Marchewkę obieramy ,zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule kroimy w drobną kosteczkę,czosnek posiekać lub przeciś przez praskę,Na rozgrzanym maśle podsmaż cebule, marchewkę dodaj czosnek i kurkumę.Smaż około 2 min. Ostudź połącz z jajkiem ,białym serem ,parmezanem i bułką tartą dopraw solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.
  • 2. Tak przygotowaną masę nałóż na filet indyczy ,posyp posiekaną zieloną pietruszką .Zwiń mięsko w roladę obwiń nitką kuchenną ,Włóż roladki do żaroodpornego naczynia,polej je olejem i piec w 180 stopniach do miękkości od czasu do czasu polewając sosem.W razie potrzeby można roladki przykryć folią aluminiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować