Schab do chleba

4.48 (141 ocen)

  • 60 min

Mięso jest bardzo delikatne i soczyste.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości

    przyprawy:
    wegeta, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, odrobina chilli, kurkumy, curry
    można dodać ulubionych ziół - u mnie majeranek.
Wystaw ocenę:

4.48 (141 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Dodatki Wędliny

Schab do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie oczyszczamy pod zimną wodą, następnie nakłuwamy widelcem z każdej strony (dosyć gęsto). Przyprawy mieszamy w misce, mięso wkładamy do rękawa, wsypujemy przyprawy, zawiązujemy dokładnie oba końce worka i energicznie potrząsamy workiem (rozprowadzamy w ten sposób przyprawy na mięsie). Schab wkładamy na noc do lodówki.
  • 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C i na środkowym poziomie układamy nasze mięso. Pieczemy 1 godz. góra/dół, a ok 15 minut przed końcem przecinamy worek i ustawiamy termoobieg. Dokładnie studzimy i kroimy (ciepłe mięso się pokruszy).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować