Schab pieczony do chleba

  • wyświetlono: 3033 |
  • dodany do książki kucharskiej: 21 |
  • polecenia: 0

idealny zamiast sklepowych wędlin

zzewa

Składniki

1 kawałek schabu bez kości ( 1,2 kg )
1 cebula
Marynata :
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
4 łyżki ketchupu pikantnego
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżka soli
1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Schab pieczony do chleba

  • 1. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry. Schab umyć, osuszyć i posmarować go dokładnie marynatą. Przygotowane mięso włożyć do próżniowego naczynia, obłożyć na górze plastrami cebuli, zamknąć pokrywkę i odessać powietrze za pomocą pompki. Pojemnik z mięsem wstawić do lodówki na całą noc.
  • 2. Następnego dnia wyjąć schab, włożyć go do rękawa do pieczenia z cebulą i piec 60-65 minut w temperaturze 175 stopni. Schab po upieczeniu wyjąć na talerz aby soki się zamknęły i wystudzić. Można zimny schab włożyć do lodówki, będzie lepiej się go kroiło. Schab pokrojony w plastry podawać z pieczywem i np. ćwikłą.
PP_12-2013

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadmięsaświąteczne
 

Komentarze

Podobne przepisy

Boczek pieczony w rękawie do chleba

Dodane przez: gosia p

Boczek pieczony w rękawie do chleba

Taki boczek moja rodzina lubi do...

Chleb pieczony w garnku

Dodane przez: Skotka

Chleb pieczony w garnku

W końcu odważyłam się, upiec chleb...

Pikantny boczek do chleba

Dodane przez: Gosia123

Pikantny boczek do chleba

Idealny boczuś do świeżutkiego...

pasta

Dodane przez: paolineczka

Niezwykła pasta do chleba

Taką pastę jadłam na oddziale położniczym....

boczuś do chleba

Dodane przez: Koronowianka

BOCZUŚ DO CHLEBA

Bardzo smaczna i aromatyczna rolada...

Szynka gotowana do chleba

Dodane przez: Wioleczka1

Szynka gotowana do chleba

Polecam smaczną soczystą szynkę...