Schab z boczkiem do chleba

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszny schabik do chlebka nadziany wędzonym boczkiem. Pychota

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ok 1 kg schabu
    30 dag wędzonego boczku
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    papryka ostra i słodka
    gałka muszkatołowa
    mielony imbir
    suszony tymianek

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Wędliny

Schab z boczkiem do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie schabu 1. Schab umyj, osusz. Boczek pokrój na mniejsze kawałki,
  • Schab gotowy do pieczenia 2. Zrób nożem kieszonki w schabie i powkładaj boczek. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj nim schab, posyp obficie przyprawami. Włóż do naczynia żaroodpornego podlej 1/4 szklanki wody.
  • Upieczony schab 3. Schab piecz ok 1 godz. i 10 min w temp. 180*C. Podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.
  • Smacznego! 4. Upieczony schab wystudź. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem i masłem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować