Sałatka z zupek chińskich

2.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przedstawiam przepis na prostą, sycącą, kolorową i szybką sałatkę z zupek chińskich. Idealna na spotkania rodzinne, święta i nie tylko. Przepis otrzymałam od moich dobrych znajomych, bardzo nam posmakowała, polecam!

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    3 zupki chińskie o dowolnym smaku
    biała część pora
    1 czerwona papryka
    ogórek zielony
    puszka kukurydzy
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    pęczek koperku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Kurczaka usmażyć na niewielkiej ilości oleju na rumiany kolor. Makaron pokruszyć do miski, zalać wrzątkiem tak, żeby przykryła makaron. Miskę z makaronem przykryć talerzykiem, odstawić na 5 minut. Makaron musi wchłonąć całą wodę. Paprykę, ogórka umyć, obrać i drobno pokroić. Pora umyć, posiekać drobno, posolić i odstawić na kilka minut, żeby zmiękł. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce. Koperek umyć i drobno posiekać.
  • 2. Do gotowego makaronu dodać wszystkie składniki oprócz czosnku i koperku. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby smaki się połączyły. Przygotować sos do sałatki. Połączyć razem jogurt, majonez, koperek i czosnek. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie warzywa połączyć dokładnie z sosem, schłodzić w lodówce, sałatka gotowa.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron chiński

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować