Pyszna letnia sałatka z tuńczykiem - delikatny sos z dodatkiem miodu nadaje jej zupełnie nowe oblicze! :)
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki sałatki:
2 większe garście roszponki,
2 jajka,
mały pomidor (najlepiej malinowy),
duży ogórek małosolny,
puszka tuńczyka w kawałkach (może być w oleju lub sosie własnym),
garść posiekanego szczypiorku.
Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem małosolnym z dodatkiem delikatnego sosu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Z podanych składników przygotowuję sos.
Jajka gotuję na twardo, kroję w ósemki.
Pomidora kroję w większą kostkę, ogórka w półplastry.
Tuńczyka osączam z zalewy, roszponkę myję i osuszam.
Na dużym talerzu układam roszponkę, jajka, warzywa i kawałki tuńczyka.
Całość polewam sosem i posypuję szczypiorkiem.
Komentarze