Sałatka z surowymi pieczarkami i kabanosem

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To pyszny pomysł na ciekawą sałatkę, którą raz dwa możemy przyrządzić. Mało kto wie, że można jeść surowe pieczarki które są w smaku lekko słodkawe a ich niewielki dodatek do sałatki świetnie ją uzupełniają.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście poszarpanej sałaty lodowej
    1 średniej wielkości pomidor
    garść pokrojonego kabanosa
    1-2 świeże surowe pieczarki
    1 mała surowa marchewka
    1/2 małej czerwonej cebuli
    odrobina rzeżuchy

    dresing:

    2 łyżki zimnej przegotowanej wody
    3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
    1 łyżeczka mieszanki ziół włoskich
    szczypta soli i pieprzu
    kilka kropel soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z surowymi pieczarkami i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoiczka dajemy wszystkie składniki dresingu - zakręcamy i wstrząsamy by się wszystko ładnie połączyło.

    Na talerz układamy sałatę, pokrojonego w ćwierki pomidora, pokrojone w plasterki kabanosy, pokrojoną cebulkę czerwoną, cieniutkie plasterki surowych pieczarek, paseczki z surowej marchewki, oraz rzeżuchę. Całość polewamy wcześniej przygotowanym dresingiem i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować