Sałatka z surowymi pieczarkami

4.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pieczarki można jeść na surowo, a ich chrupka konsystencja idealnie sprawdza się w sałatkach. Sałatka pieczarkowa z dużą ilością natki pietruszki, rzodkiewką i jajkami na twardo idealnie wpisze się w majówkowe menu. Polecam jako dodatek do dań z grilla.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g pieczarek
    pęczek natki pietruszki
    10 przepiórczych jajek ugotowanych na twardo
    pęczek rzodkiewki
    2-3 łyżki majonezu
    sól morska
    pieprz zielony
    opcjonalnie do przybrania kilka marynowanych pieczarek
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z surowymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki przy pomocy mandoliny. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki pokrojone w plasterki przepiórcze jajka. Mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i zielonym pieprzem. Opcjonalnie sałatkę można przybrać połówkami marynowanych pieczarek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować