SAŁATKA Z ROSZPONKĄ I CZERWONĄ PORZECZKĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Słodko-kwaskowa sałatka z mocnym akcentem owocowym. Lekka i przyjemna.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 80g roszponki
    - 150g mini mozzarelli
    - 100g czerwonej porzeczki
    - garść malin
    - 0,5 czerwonej papryki
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - 1 łyżeczka miodu
    - 0,5 łyżeczki suszonej bazylii
    - szczypta soli.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponką i czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę opłukać i osuszyć. Wyłożyć na talerz.
  • 2. Mini mozzarellę odsączyć.
  • 3. Porzeczkę opłukać. Paprykę umyć i pokroić w cienkie i krótkie paski.
  • 4. Oliwę połączyć z miodem, bazylią i solą. Wymieszać.
  • 5. Na roszponkę wyłożyć paprykę, mozzarellę, porzeczkę, maliny i polać oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Maliny Mozzarella Roszponka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować