Sałatka z makrelą pod żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, pożywna sałatka, z wędzoną makrelą, warzyw, sosu i sera żółtego. Wystarczy za drugie śniadanie, a także jako przekąskę, czy kolację.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała makrela wędzona
    3 ugotowane ziemniaki
    3 kiszone ogórki
    3/4 szklanki czerwonej fasolki z puszki
    1 czerwona mała cebula
    10 dag. żółtego sera
    Sos:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Sałatka z makrelą pod żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki sosu mieszam. Odstawiam. Makrelę obieram ze skóry i ości, dzielę na mniejsze cząstki. Ziemniaki, cebule, ogórki kroję w kostkę. Ser trę na tarce o dużych oczkach. Na talerzu układam warstwy ogórków, ziemniaków, cebuli, fasoli , makreli, polewam sosem. Całość posypuję tartym serem. Ja do dekoracji użyłam świeżego koperku, ale każdy ma swój sposób dekoracji, proszę udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować