Sałatka z makrelą, serem żółtym i grzybkami marynowanymi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna sałatka, która może być propozycją na przystawkę, śniadanie lub kolację.​

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makreli wędzonej
    3 jajka
    mały słoik grzybków marynowanych (280g)
    pół puszki kukurydzy
    2 ogórki konserwowe
    150 g sera żółtego
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
    posiekany koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Przekąski

Sałatka z makrelą, serem żółtym i grzybkami marynowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dokładnie oczyść z ości, przełóż do miski. Dodaj osączoną  kukurydzę, osączone i pokrojone w kostkę ogórki i grzybki oraz ser żółty. Na końcu dodaj ugotowane na twardo i drobno posiekane jajka.
  • 2. Majonez utrzyj z jogurtem, solą i pieprzem i połącz z resztą składników. Całość dokładnie wymieszaj i chłodź w lodówce, aby smaki się połączyły. Przed podaniem udekoruj posiekanym koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Na zimno Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować