Sałatka z makaronu ryżowego

4.99 (189 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Można ją podać i na co dzień, i na przyjęcie.

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego
    1 puszka kukurydzy
    5 jajek
    25 dag szynki konserwowej
    szczypiorek lub cebula zielona
    kawałek papryki czerwonej
    mały majonez
    3 łyżki musztardy
    4 łyżki śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (189 ocen)

Sałatka z makaronu ryżowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą.Szynkę,papryk kroimy w drobną kostkę. Białka ścieramy na tarce. Żółtka rozcieramy z musztardą,śmietaną oraz majonezem. Szczypiorek lub cebulkę siekamy drobno.Wszystko razem łączymy. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować