Sałatka z makaronu ryżowego

5 (180 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Niezwykle delikatne zestawienie smaków. Wprost rozpływa się w ustach:) Świeży ogórek, koperek i drobniutki makaron w kształcie ryżu dodają jej lekkości.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu w kształcie ryżu
    2 świeże ogórki
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    3 jajka
    30 dag delikatnej wędliny
    pęczek koperku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany 12%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z makaronu ryżowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po czym go odcedzamy i studzimy. Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i razem z wędliną i ugotowanymi oraz obranymi ze skorupki jajkami kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z wody a koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, dodajemy majonez, śmietanę i mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować