Sałatka z kaszy wiejskiej jęczmiennej. Do tego kilka dodatków w postaci posiekanych jajek, ogórka zielonego, papryki ,koperku i dla zdrowotności czosnku niedźwiedziego. Wspaniała syta porcja witamin .
Sałatka z kaszy wiejskiej z jajkiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę Ogórki zielone dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę
2.. Koperek i czosnek niedźwiedzi myjemy osuszamy i siekamy. Cebule obieramy i siekamy drobno. Dodajemy tuńczyka. Wszystkie składniki łączymy ze sobą mieszając dużą łyżką . Dodajemy oleje rzepakowy. doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Komentarze