Sałatka z kaszy wiejskiej z jajkiem i tuńczykiem

4.5 (157 ocen)

  • 15 min

Sałatka z kaszy wiejskiej jęczmiennej. Do tego kilka dodatków w postaci posiekanych jajek, ogórka zielonego, papryki ,koperku i dla zdrowotności czosnku niedźwiedziego. Wspaniała syta porcja witamin .

  • 15 min

Składniki:

  • 1 woreczek kaszt jęczmiennej

    2 ogórki świeże

    5 jajek

    pęczek koperku

    kilka liści czosnku niedźwiedziego

    1 papryka zółtka

    1 cebula biała

    olej rzepakowy

    sól morska

    pieprz grubo mielony

    1 puszka tuńczyka
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sałatka z kaszy wiejskiej z jajkiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę Ogórki zielone dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę
  • 2. . Koperek i czosnek niedźwiedzi myjemy osuszamy i siekamy. Cebule obieramy i siekamy drobno. Dodajemy tuńczyka. Wszystkie składniki łączymy ze sobą mieszając dużą łyżką . Dodajemy oleje rzepakowy. doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować