Gotowanie jest moją pasją. Lubię gotować dla rodziny, znajomych, dla siebie. od niedawna prowadze kulinarnego bloga :
http://naskrzydlachsmaku.blogspot.com/
Zapraszam :)
To świetny pomysł an wykorzystanie smażonej wątróbki. U nas rzadko sie zdarza, żeby wątróbka z obiadu została, więc na pastę muszę od razu odkładać :) Jestem zwolenniczką wszelkiego rodzaju smarowideł na kanapki, zwłaszcza, kiedy są robione w domu.
Użytkownik Eweli
w dniu 09.10.2014 11:38 opublikował przepis:
Pomysł na taką wersję porannego jajka zrodził się wtedy, kiedy od dłuższego czasu nasze śniadanie wyglądało tak samo. Być może u Was jest podobnie, że po codziennych kanapkach przychodzi ochota na coś nowego. Muszę przyznać, że w wersji śniadaniowej jest pyszne!
Użytkownik Eweli
w dniu 31.03.2014 10:58 opublikował przepis:
O dobrodziejstwach amarantusa chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Amarantus - inaczej szkarłat - to jedna z najstarszych roślin uprawianych na świecie, bogata w składniki odżywcze. W wersji naleśnikowej gości u nas na stole.
Użytkownik Eweli
w dniu 05.03.2014 22:08 skomentował:
To bardzo szybka i często goszcząca u nas w domu sałatka. Jest lekka, niskokaloryczna i do tego świetnie smakuje. To doskonały pomysł zarówno na kolację, jak i na lekkie śniadanie.
Użytkownik Eweli
w dniu 04.03.2014 11:02 skomentował:
Sałatka powstała z potrzeby chwili jako dodatek do niedzielnego obiadu. Skupiliśmy się glównie na mięsie, nie myśląc o zieleninie. W związku z tym sałatka powstała dosłownie w 5 minut. Co nie znaczy, że jest byle jaka. Jest smaczna i pasuje zarówno do wyrazistych, jak i do tych delikatniejszych mięs
Użytkownik Eweli
w dniu 02.03.2014 20:29 opublikował przepis:
Szarlotka sypana z pewnością jest jednym z najszybszych, a zarazem bardzo pysznym ciastem. Cynamon, jabłka i pyszna chrupiąca maślana skórka - oto jak smakuje. Dodatkowym atutem jest szybkość jego przyrządzenia. Sypiemy, ścieramy, układamy warstwy i pieczemy.
Użytkownik Eweli
w dniu 01.03.2014 13:21 skomentował:
Na szczególne okazje ozdabiona sercem, które nadaje romantyczny charakter posiłkowi. Lubię celebrować chwile przy pysznym jedzeniu z dodatkami, które dopełniają całości.
Użytkownik Eweli
w dniu 28.02.2014 21:53 opublikował przepis:
To alternatywa do tradycyjnych, domowych mielonych. Są lżejsze, bo nie zawierają bułki tartej i dzięki temu są bardziej "mięsne". Docenią to na pewno mężczyźni.
Użytkownik Eweli
w dniu 28.02.2014 21:41 opublikował przepis:
To ciasto bardzo często robiła moja babcia kiedy byłam mała. Jest regionalnym przysmakiem lubelszczyzny. Jest popularne w Biłgoraju i Janowie Lubelskim. Takich ciast zazwyczaj nie piecze się na codzień.
Użytkownik Eweli
w dniu 28.02.2014 20:47 opublikował przepis:
Bardzo lubię pasztet. Mam, a raczej miałam swoją ulubioną markę pasztetu, którym się zajdałam ze smakiem. Kiedyś nie czytałam etykiet, bo mnie to nie interesowało jak i z czego są robione produkty, które mi smakują. Do czasu. Pewnego dnia przeczytałam. I to był mój ostatni raz kiedy zjadłam kupny pa
Użytkownik Eweli
w dniu 28.02.2014 19:08 opublikował przepis: