Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka na bazie kapusty pekińskiej, z dodatkiem tuńczyka, rzodkiewki oraz zielonych oliwek.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gram kapusty pekińskiej
    2 ogórki konserwowe
    1/2 pęczka rzodkiewki
    70 gram oliwek
    1/2 puszki kukurydzy
    1 puszka tuńczyka
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską szatkujemy. Ogórki kroimy w kostkę, rzodkiewki w ćwierćplasterki. Oliwki kroimy na połówki.

    Wrzucamy wszystkie składniki do miski. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz tuńczyka. Mieszamy.

    Dodajemy majonez, przyprawiamy sałatkę do smaku pieprzem oraz solą i znów mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Sałata Tuńczyk Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować