Sałatka z kapustą pekińską i tuńczykiem

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

4.25 (4 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Idealnie sprawdza się na domowych przyjęciach – to prawdziwy hit. Jest smaczna i pożywna.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół małej kapusty pekińskiej
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 puszka kukurydzy
    5-7 ogórków konserwowych
    4 jajka
    1 cała cebulka
    50-70g ryżu
    Szczypiorek
    Sól, pieprz
    Majonez
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Sałatka z kapustą pekińską i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić.
    Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w kostkę.
    Ogórki pokroić w kostkę, odsączyć na sicie.
    Kapustę pekińską posiekać, cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Składniki sałatki przełożyć do miski, połączyć z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować