Sałatka z fetą i sosem czosnkowo-ziołowym

4.5 (177 ocen)

  • 20 min

Zdrowa i pyszna.

  • 20 min

Składniki:

  • pół brokuła podzielonego na małe różyczki
    pół sałaty lodowej
    pomidor
    ogórek
    czerwona cebula
    kilka łyżek konserwowej kukurydzy
    1/2 opakowania sera fety półtłustego
    łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku


    sos czosnkowo-ziołowy:
    po szczypcie bazyli i oregano (lub ziół prowansalskich)
    150 ml jogurtu naturalnego + łyżka majonezu
    2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

    ewentualnie:sól i pieprz do smaku

Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sos czosnkowy

Sałatka z fetą i sosem czosnkowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł ugotować i ostudzić , połączyć z porwaną sałatą, odsączoną kukurydzą. Ogórka pokroić w krążki, pomidora w mniejsze kawałki, cebulę w cienkie piórka. Połączyć z reszta warzyw. Nóż posmarować lekko olejem i pokroić fetę w kostkę. Składniki sosu wymieszać. Podawać z sałatką. Posypać natką lub koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Ogórek Pomidor Sałata Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować