pół brokuła podzielonego na małe różyczki
pół sałaty lodowej
pomidor
ogórek
czerwona cebula
kilka łyżek konserwowej kukurydzy
1/2 opakowania sera fety półtłustego
łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku
sos czosnkowo-ziołowy:
po szczypcie bazyli i oregano (lub ziół prowansalskich)
150 ml jogurtu naturalnego + łyżka majonezu
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
Sałatka z fetą i sosem czosnkowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł ugotować i ostudzić , połączyć z porwaną sałatą, odsączoną kukurydzą. Ogórka pokroić w krążki, pomidora w mniejsze kawałki, cebulę w cienkie piórka. Połączyć z reszta warzyw. Nóż posmarować lekko olejem i pokroić fetę w kostkę. Składniki sosu wymieszać. Podawać z sałatką. Posypać natką lub koperkiem.
Komentarze