Sałatka z buraka, pomidorków, kukurydzy i jajek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z czerwonych buraczków z dodatkiem słodkich pomidorów koktajlowych i kukurydzy, charakternej czerwonej cebuli i jaj gotowanych na twardo. Taka sałatka jest zarówno zdrowa, jak i pożywna – w sam raz na kolację lub lekki posiłek.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 900 g obranych, gotowanych czerwonych buraków
    350 g pomidorów koktajlowych
    1 puszka kukurydzy konserwowej (285 g bez zalewy)
    100 g obranej czerwonej cebuli
    4 jajka ugotowane na twardo
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczawiu
    2 kopiaste łyżki posiekanego koperku
    3 łyżki majonezu
    2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    sól do smaku
    papryka ostra mielona do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z buraka, pomidorków, kukurydzy i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z buraka, pomidorków, kukurydzy i jajek 1. Buraki pokroić w małą kostkę i przełożyć do miski. Dodać pokrojone na połówki pomidory, osączoną kukurydzę oraz posiekaną cebulę.
  • Sałatka z buraka, pomidorków, kukurydzy i jajek 2. Następnie dołożyć obrane ze skorupek i drobno pokrojone jajka, wsypać zieleninę, pieprz ziołowy i przyprawy do smaku. Składniki dokładnie wymieszać i połączyć z majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować