Sałatka z brokułem, morelami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Brokuła podzielić na małe różyczki. Z każdej różyczki poobcinać twarde łodygi, a kwiaty brokuła posiekać na małe kawałeczki. Włożyć do miski. Łodygi zachować, na przykład na zupę.
2. Morele umyć, pozbawić pestek. Jeżeli owoce są duże, należy podzielić je na ćwiartki lub ósemki.
3. Czerwoną cebulę obrać, przekroić na 4 części, następnie na plasterki, oprószyć solą.
4. Orzechy grubo posiekać i zrumienić na patelni.
5.Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem.
6. Przygotować sos: w małym słoiczku wymieszać składniki sosu i polać po sałatce.
Dobrze wymieszać .
Komentarze