REKLAMA

Sałatka z batatem i szpinakiem

wyświetlono: 307 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Świetna propozycja na lunch.

opublikowany: 15.09.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 duży batat

    - pół małego kalafiorka

    - 2 garście świeżych liści szpinaku baby

    - 10 dużych pomidorków koktajlowych

    - pół szklanki kaszy kus kus

    - olej lniany, sól, pieprz do smaku

    - ew. resztki mięsa lub ryby z poprzedniego dnia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Batata obieram i kroję w kawałeczki. Kalafior myję, oddzielam różyczki. Wszystko razem gotuję do miękkości- patrzcie, żeby się kalafior nie rozgotował. Kaszę zalewam wrzątkiem ( 1 cm nad powierzchnię kaszy ) i zostawiam na 3 minuty do wchłonięcia wody. W tym czasie myję pomidorki i kroję je na 4 części. Do kaszy wrzucam wszystkie składniki i mieszam. Możecie poczekać na ostudzenie albo wymieszać na ciepło - w każdej wersji będzie smaczne. Na koniec dodajemy olej lniany i przyprawy do smaku. Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem resztek mięsa lub ryby z dnia poprzedniego - ja dodałam odrobinę kurczaka ale może być też w wersji jarskiej.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE