Sałatka „Wybuchowy tuńczyk”

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna sałatka, która jest doskonałym przykładem na nowoczesne połączenie tuńczyka z idealnie współgrającymi a zarazem zaskakującymi smakami.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki mix sałat
    2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    270g sera feta
    1 granat
    5 łyżek jogurtu lub majonezu
    170g śmietany 18%
    2 łyżeczki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka „wybuchowy tuńczyk” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mix sałat umyć i osuszyć.
  • 2. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
  • 3. Ser feta pokroić w małą kostkę.
  • 4. Sos:
    Majonez wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny i schłodzić w lodówce.
  • 5. Sałatkę układać warstwami: ½ mixu sałat, ½ tuńczyka, ½ sera feta, ½ granatu, ½ sosu, pozostała ilość mixu sałat, pozostała część tuńczyka, pozostała część sera feta, polać pozostałą ilością sosu i udekorować resztą granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Feta Granat Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (145 ocen)

To może cię zainteresować