Sałatka warstwowa z brokułem i pieczarkami

4.5 (164 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałatka warstwowa z brokułem i pieczarkami. Efektowna przystawka na przyjęcie.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szt. brokuła
    6 jajek
    40 dag szynki
    50 dag pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki masła
    szczypiorek
    majonez
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z brokułem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy cebulę, wrzucamy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie i studzimy . Rozgniatamy je widelcem z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy białka od żółtek, białka kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy w małą kostkę. W słoiku (salaterce, misce) układamy warstwowo: pieczarki, białka, szynkę, następnie brokuły. Wierzch posypujemy roztartymi żółtkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Dekorujemy wg. uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Pieczarki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować