Sałatka Nataszy z fetą

0 (0 ocen)

  • Średni

Sałatkę wymyśliłam kiedyś na spotkanie ze znajomymi. Od tamtej pory każdy prosi o przepis, od razu po jej spróbowaniu :)

  • Średni

Składniki:


  • - Sałata lodowa duża: 1 sztuka
    - ogórek długi: 1 sztuka
    - pomidory czerwone: 3 sztuki
    - ser feta, opakowanie: 1 sztuka
    - oliwki czarne lub zielone: 12 sztuk
    - bazylia,oregano, czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek lub olej rzepakowy: 2 łyżki
    - musztarda francuska ziarnista: 1 łyżka
    - cytryna sok: 1 łyżka
    - woda: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Musy

Sałatka nataszy z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka Nataszy z fetą 1. Sałatę lodową opłukać, osuszyć, a następnie porwać rękoma do miski. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Następnie pokroić ogórka na pół, a później w plasterki. Pomidory pokroić w dużą kostkę lub w "ósemki". Następnie paprykę w paseczki. Ser feta pokroić w kostkę, a na ser posypać oliwki. Oliwki można pokroić na pół lub na trzy części. Wszystko posypać obficie oregano, bazylia i czosnkiem.
    Na koniec przygotowujemy sos: 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek połączyć z łyżką musztardy francuskiej, łyżką soku wyciśniętego z cytryny oraz 2 łyżkami wody. Polać tuż przed podaniem i dokładnie wszystko wymieszać.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować