Sałatka z indykiem i fetą

4.48 (198 ocen)

Pyszna i lekka sałatka, która będzie idealna na lekki obiad lub kolację.

Składniki:

  • 500 g sznycli z fileta indyka
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    czosnek granulowany
    op. sera feta
    10 pomidorków koktajlowych
    op. mixu sałat

    Sos:
    1/2 szkl oliwy z oliwek
    op. sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego
    łyżeczka przyprawy kolorowe zioła do sałatek
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z indykiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle z indyka kroimy na cienkie paseczki, oprószamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Smażymy na łyżce oleju. Mięso można również ugrillować na tacce. Studzimy.
    Oliwę mieszamy z sosem koperkowo-ziołowym.
    W miseczkach rozkładamy sałatę, pokrojone pomidorki, ser feta i usmażone mięso. Każdą porcję przed podaniem polewamy łyżką sosu i posypujemy przyprawą kolorowe zioła do sałatek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Feta Indyk Mięso Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować