Sałatka na roszponce z jajkiem, awokado, pomidorkami i pestkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W tej sałatce jest wszystko co dobre dla wzmocnienia organizmu. Całość skropiona octem jabłkowym i oliwą. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duża garść roszponki
    2 jajka ugotowane na twardo
    dojrzałe awokado
    100 g białego sera wędzonego
    10-12 pomidorków koktajlowych
    mała cebula czerwona
    3 łyżki pestek słonecznika
    3 łyżki pestek dyni
    ocet jabłkowy
    oliwa z oliwek
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Pesto Ser

Sałatka na roszponce z jajkiem, awokado, pomidorkami i pestkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na półmisku rozłożyć sałatę i na sałacie ułożyć pokrojone na mniejsze kawałki jajka, awokado, biały ser. Pokrojone na połówki pomidorki i pokrojoną w kostkę cebulkę. Posypać pestkami słonecznika i dyni uprażonymi na suchej patelni. Skropić octem jabłkowym i oliwą z oliwek. Oprószyć solą do smaku i pieprzem czarnym świeżo mielonym.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować