Sałatka makaronowa z tuńczykiem, kaki oraz innymi dodatkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jest bardzo pyszna i sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe jak i śniadanie, podwieczorek, kolację czy przekąskę w ciągu dnia.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście ugotowanego makaronu - u mnie świderek ale może być dowolny kształt
    1 puszka tuńczyka w kawałkach - zalewa naturalna
    1 dojrzały owoc kaki
    2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
    parę plasterków czerwonej cebuli
    1 łyżka kaparów w oleju z ziołami
    1 łyżka oleju z ziołami z kaparów
    sól, pieprze do smaku
    kawałek czerwonej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, kaki oraz innymi dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerz dajemy makaron, wykładamy tuńczyka, dodajemy obrane i pokrojone w kawałki kaki, pokrojoną w małe paseczki czerwoną paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojoną w plasterki czerwoną cebulę, kapary. Całość polewamy olejem z ziołami od kaparów i delikatnie oprószamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować