Jest bardzo pyszna i sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe jak i śniadanie, podwieczorek, kolację czy przekąskę w ciągu dnia.
20 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
2 garście ugotowanego makaronu - u mnie świderek ale może być dowolny kształt
1 puszka tuńczyka w kawałkach - zalewa naturalna
1 dojrzały owoc kaki
2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
parę plasterków czerwonej cebuli
1 łyżka kaparów w oleju z ziołami
1 łyżka oleju z ziołami z kaparów
sól, pieprze do smaku
kawałek czerwonej papryki
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, kaki oraz innymi dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na talerz dajemy makaron, wykładamy tuńczyka, dodajemy obrane i pokrojone w kawałki kaki, pokrojoną w małe paseczki czerwoną paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojoną w plasterki czerwoną cebulę, kapary. Całość polewamy olejem z ziołami od kaparów i delikatnie oprószamy solą i pieprzem.
Komentarze