Sałatka makaronowa z gotowanymi pieczarkami, jajkiem i innymi dodatkami

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pychota. Może być pudełkowa, może być imprezowa.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu orzo ( w kształcie ryżu )
    300 g pieczarek
    170 g kukurydzy z puszki ( mała puszka )
    3 jajka ugotowane na twardo
    ogórek kiszony
    ogórek zielony szklarniowy
    1/2 lub mniej papryczki chili
    cebulka dymka ze szczypiorkiem
    łyżka posiekanego koperku
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    pieprz czarny świeżo mielony
    majonez
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Sałatka makaronowa z gotowanymi pieczarkami, jajkiem i innymi dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzony przełożyć do salaterki.
    W osolonej wodzie ugotować pieczarki ok 12-15 min. Wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli pieczarki są małe wystarczy przekroić na cztery części. Dołożyć do salaterki.
    Ugotowane jajka pokroić w kostkę i to samo zrobić z obranym ze skórki zielonym ogórkiem oraz ogórkiem kiszonym. Włożyć do salaterki.
    Dodać osączoną na sitku kukurydzę, a także posiekany koperek, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną drobniutko dymkę i pokrojona drobniutko papryczkę chili.
    Dodać pieprz czarny świeżo mielony, 2-3 łyżki majonezu, sól do smaku. Dokładnie wymieszać i można zajadać.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować