Oto propozycja na kolejną sałatkę,tym razem z makaronem. Jest bardzo sycąca i przy tym bardzo smaczna, zapraszam:) 100 g to tylko 62 kcal
Składniki:
175 g kalafiora
1 szklanka makaronu razowego-70 g
½ czerwonej papryki- 50 g
½ białej papryki- 35 g
2 ogórki konserwowe- 60 g
80 g fasoli czerwonej z puszki
Sól, pieprz do smaku
Sos:
15 g majonezu light
15 g musztardy
25 g jogurtu naturalnego 0%
Sałatka makaronowa z kalafiorem i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować do miękkości. Kalafior także ( ja na 5-7 minut przed końcem gotowania makaronu do garnka wrzuciłam różyczki kalafiora i gotowałam razem do końca- kalafior nie powinien się rozpadać, powinien zostać jędrny). Odcedzić i ostudzić. Kalafior dodatkowo osuszyć.
2.Papryki umyć, osuszyć i pozbawić nasion. Pokroić w dużą kostkę. Ogórki również pokroić w dużą kostkę.
3.Fasolę opłukać i odcedzić. Doprawić sałatkę solą i pieprzem i delikatnie zawartość miski wymieszać.
4.Do małej miseczki przelać jogurt, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać. Sos wlać do miski i delikatnie wymieszać po raz ostatni. Wstawić do lodówki na 30 minut, smacznego!
Komentarze