bardzo sycąca sałatka na kolację bądź przyjęcie w gronie znajomych
30 min
Dla 1 osoby
Składniki:
30 dag makaronu mini kokardki
20 dag szynki konserwowej lub białej
20 dag żółtego sera
3 jajka
1 puszka czerwonej fasoli
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól do smaku
Makaronowa sałatka z szynką i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i odcedzić.
Szynkę i żółty ser pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Fasolę odsączyć z zalewy.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
Wszystkie składniki przełożyć do miski.
Dodać majonez oraz sól. Dokładnie wymieszać.
Przed podaniem schłodzić.
Komentarze