Makaronowa sałatka z szynką i czerwoną fasolą

4.48 (143 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

bardzo sycąca sałatka na kolację bądź przyjęcie w gronie znajomych

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 30 dag makaronu mini kokardki
    20 dag szynki konserwowej lub białej
    20 dag żółtego sera
    3 jajka
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 pęczek natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Makaronowa sałatka z szynką i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i odcedzić.
    Szynkę i żółty ser pokroić w kostkę.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
    Fasolę odsączyć z zalewy.
    Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
    Wszystkie składniki przełożyć do miski.
    Dodać majonez oraz sól. Dokładnie wymieszać.
    Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować