20 dag makaronu małe muszelki lub innego drobnego
pierś z kurczaka
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
ogórek szklarniowy
papryka czerwona
4 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
przyprawa do kurczaka
pieprz czarny
pieprz cytrynowy
sól
olej do smażenia
Sałatka makaronowa z kurczakiem i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Ugotowany makaron przelewamy na sicie zimną wodą. Pierś smażymy na oleju. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę.Dodajemy majonez i keczup. Doprawiamy do smaku solą, pieprzami.
Komentarze