Sałatka makaronowa z tuńczykiem i czerwoną fasolą

4.47 (189 ocen)

  • 15 min

Bardzo prosta propozycja pysznej sałatki

  • 15 min

Składniki:

  • 200 gr makaronu (ja użyłam kokardek)
    1 puszka tuńczyka w kawałkach
    1 puszka czerwonej fasoli
    1/2 puszki kukurydzy
    4 ogórki kiszone
    4 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą i pozostawić do ostudzenia.
  • 2. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić.
  • 3. Kukurydzę i fasolę odsączyć (fasolę dodatkowo opłukać).
  • 4. Ogórki drobno pokroić.
  • 5. Wszystkie składniki połączyć, przyprawić, dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować