Sałatka imprezowa z mielonym mięsem a'la meksykańska

4.5 (196 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jest bardzo dobra. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa wołowego mielonego
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    szczypta cukru
    kostka rosołowa wołowa
    1/2 łyżeczki papryki wędzonej
    1/2 łyżeczki czosnku staropolskiego
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
    1/2 kapusty pekińskiej
    puszka czerwonej fasoli
    puszka kukurydzy
    czerwona papryka
    czerwona duża cebula
    natka pietruszki
    sól do smaku
    4 - 5 łyżek majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania mięsne

Sałatka imprezowa z mielonym mięsem a'la meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Dokładnie mięso porozkładać. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier i smażyć. Dodać kostkę rosołową i szklankę przegotowanej wody. Dusić na małym ogniu ok 20 min. Mieszać. Dodać paprykę, czosnek, pieprz czarny świeżo mielony, sól do smaku. Mieszać i dusić do odparowania wody. Wystudzić.
    Do salaterki włożyć pokrojoną drobno kapustę pekińską oraz pokrojone w kostkę czerwoną paprykę, czerwoną cebulę oraz przepłukane na sicie i osączone fasolę i kukurydzę.
    Dodać wystudzone mięso, łyżkę posiekanej natki pietruszki i wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem dodać majonez, sól do smaku i schłodzić w lodówce. Udekorować wg uznania. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować