Sałatka imprezowa z mielonym mięsem a'la meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Dokładnie mięso porozkładać. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier i smażyć. Dodać kostkę rosołową i szklankę przegotowanej wody. Dusić na małym ogniu ok 20 min. Mieszać. Dodać paprykę, czosnek, pieprz czarny świeżo mielony, sól do smaku. Mieszać i dusić do odparowania wody. Wystudzić.
Do salaterki włożyć pokrojoną drobno kapustę pekińską oraz pokrojone w kostkę czerwoną paprykę, czerwoną cebulę oraz przepłukane na sicie i osączone fasolę i kukurydzę.
Dodać wystudzone mięso, łyżkę posiekanej natki pietruszki i wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem dodać majonez, sól do smaku i schłodzić w lodówce. Udekorować wg uznania. Smacznego.
Komentarze