Sałatka imieninowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do osolonej wody, dodać 1/2 łyżeczki curry. Zagotować. Dodać makaron i ugotować do miękkości. Odcedzić i ostudzić.
2.Mięso pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić resztę przyprawy curry. Po 30 sekundach dodać mięso. Podsmażać 2 minuty. Zdjąć z patelni i ostudzić.
3.Kapustę grubo posiekać. Dodać makaron i mięso. Ciecierzycy odcedzić i również dodać do miski. Ogórka obrać, przekroić na pół i wydrążyć nasionka. Pokroić. Paprykę pokroić w paski,a każdy pasek przekroić na pół. Dodać do miski.
Wrzucić posiekany szczypiorem. Doprawić do smaku i dodać majonez. Wymieszać i odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego.
Komentarze