Sałatka makaronowa z szynką i ogórkiem zielonym

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

moim zdaniem sałatka to zawsze trafione danie. Można zrobić ją ze wszystkiego , stosunkowo szybko się je przygotowuje i można nakarmić nimi wiele osób. Zawsze gdy mam gości przynajmniej jedna sałatka na stole musi się pojawić. Tym razem była to sałatka makaronowa z szynką i warzywami.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka makaronu- malutkich rurek ( waga suchego produktu)

    100 g szynki z indyka w kawałku

    3/4 małej papryki czerwonej

    1 ogórek zielony

    1 młoda cebulka

    Garść zielonych oliwek

    2 łyżki majonezu wegańskiego

    Sól pieprz do smaku

    Sos jalapenio- odrobina
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa z szynką i ogórkiem zielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić, przepłukać porządnie zimną wodą i zostawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć do miski. Szynkę pokroić w kawałki średniej wielkości.

    Ogórka obrać, przekroić na pół wzdłuż i wyjąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę. Tak samo pokroić cebulę i paprykę. Oliwki pokroić na ćwiartki wzdłuż. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.

    Dodać majonez, odrobinę sosu jalapenio i wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szynka gotowana Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować