Sałatka do grillowanego mięsa

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pracuję jako arteterapeuta. W wolnych chwilach maluję. Często z mężem i przyjaciółmi ucztujemy na świeżym powietrzu. Wtedy robię wyśmienite sałatki.

Składniki:

  • ● 1,5 szkl. makaronu świderki
    ● 20 dag żółtego sera, np. gouda
    ● puszka groszku
    ● brokuł
    ● 5 ogórków konserwowych
    ● pęczek rzodkiewek
    ● rzeżucha
    ● 1/2 pęczka koperku
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka do grillowanego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    we wrzącej osolonej wodzie.
    Odcedzamy. Odstawiamy do
    wystygnięcia.
  • 2. Ser kroimy w kostkę. Brokuł
    myjemy i dzielimy na małe różyczki.
    Gotujemy do miękkości
    na parze. Studzimy.
  • 3. Groszek osączamy. Rzodkiewki
    i zieleninę myjemy i osuszamy.
    Rzodkiewki i ogórki
    kroimy w kostkę. Rzeżuchę
    i koperek siekamy, wsypujemy
    do miski. Wkładamy makaron
    ser, brokuł, rzodkiewkę i ogórki.
    Dodajemy majonez. Delikatnie
    mieszamy. Doprawiamy pieprzem
    i solą.

Porady

RADY Anny Danelskiej Do sałatki można dodać jajko ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę oraz kukurydzę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować