Duszone śliwki do mięsa

  • wyświetlono: 4556 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Duszone śliwki są wspaniałym dodatkiem do pieczonych mięs i drobiu

IMGP5924-4c
  • 20min

Składniki

500g węgierek
1 łyżka miodu
1 łyżeczka ziaren kolendry
kilka gałązek tymianku
1 ząbek czosnku
świeżo mielony pieprz
szczypta chilli
sól morska do smaku
100ml wody

Sposób przygotowania przepisu:

Duszone śliwki do mięsa

  • 1. Śliwki wypestkować, umieścić w garnku, zalać wodą, dusić kilka minut, dodać miód, gotować na małym ogniu bez przykrycia, aż sok nieco odparuje. Dodać posiekany czosnek, utłuczone w moździerzu ziarna kolendry, chilli, pieprz, tymianek, posolić do smaku, delikatnie wymieszać, żeby owoce nie rozpady się za mocno. Dusić pod przykrywką 3-4 minuty. Podawać na ciepło z pieczonym mięsem.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilsezonowe_przysmakiŚliwkiwęgierkisos do mięsaśliwki do mięsa

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane jajka duszonymi pieczarkami

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI

Pyszne jajka faszerowane duszonymi...

Rydze duszone na maśle

Dodane przez: PaulinaGotuje

Rydze duszone na maśle

Tak przyrządzać rydze nauczyła...

Duszona marchewka

Dodane przez: Justyna844

Duszona marchewka

Prosta , smaczna i doskonała do...

rolada z mięsa mielonego

Dodane przez: bronislawa70

Rolada z mięsa mielonego

Dekoracyjna rolada z mięsa mielonego,szpinaku,jajek...

Marchewka duszona z groszkiem.

Dodane przez: BABECZKA 35

Marchewka duszona z groszkiem.

Dodatek do drugiego dania.

topinambur

Dodane przez: anta19

Topinambur duszony na masełku

Coś takiego jak topionambur rośnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE