Sałata z truskawkami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy
i kroimy w paski. Obsmażamy
z obu stron na rozgrzanym oleju.
Po 5 minutach smażenia
mięso posypujemy solą, pieprzem
i ziołami prowansalskimi.
Smażymy kolejne 5 minut. Zawijamy
w folię aluminiową
i trzym amy w cieple.
2.Sos: jogurt mieszamy z so-
kiem z cytryny, różowym pieprzem
i solą. Szczypiorek, natkę
oraz koperek myjemy i siekamy.
Połowę zieleniny wsypujemy do
sosu, mieszamy.
3.Sałatę i truskawki myjemy
i osączamy na sicie. Z truskawek
usuwamy szypułki, owoce
kroimy w ćwiartki. Sałatę rwiemy
w kawałki. Ogórka myjemy
i wraz ze skórką kroimy w cienkie
plastry. Truskawki, sałatę,
ogórka i pozostałą zieleninę
mieszamy. Wy kła damy na talerze
i polewany sosem. Na wierzchu
układamy mięso.
Komentarze