Muffinki szpinakowo - owsiane

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne muffinki. Przygotowane na serku twarogowym z dodatkiem świeżego szpinaku i płatków owsianych. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łyżki z czubkiem sera twarogowego
    1 garść szpinaku
    2 łyżki oleju
    2 łyżki mleka
    1 jajko
    5 łyżek płatków owsianych
    2 - 3 łyżki mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    duża szczypta soli
    silikonowe foremki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Jajko Ser

Muffinki szpinakowo - owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • s 1. Liście szpinaku myjemy i odsączamy z wody, osuszamy i kroimy na drobno. Do miski przekładamy serek, olej, jajko, mleko, pokrojony szpinak i mieszamy. Wsypujemy płatki owsiane, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i ponownie mieszamy.
    Masę przekładamy do silikonowych foremek i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 - 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Płatki Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować