Gulasz z indyka w sosie pomidorowym

4.45 (189 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gulasz przygotowałam z mięsa z piersi indyka. Z sosem pomidorowym smakuje wybornie. Polecam na obiad.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag piersi z indyka
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    250 g passaty pomidorowej
    1 szkl gorącej wody
    2 -3 łyżki oleju
    3 łyżki śmietanki 30 %
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    oregano do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

4.45 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z indyka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami i mieszamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę myjemy i osuszamy, kroimy i usuwawamy pestki i białe części. Paprykę kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę i paprykę przez 5 minut. Wkładamy pokrojone mięso i smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i passatę pomidorową, gotujemy do miękkości. Redukujemy sos do pożądanej konsystencji i doprawiamy do smaku, wlewamy śmietankę i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować