Sałatka z pieczoną piersią kurczaka i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę. Przygotowana z pieczoną piersią kurczaka, czerwoną papryką i sałatą rzymską. Polecam na kolację.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata rzymska
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1 łyżeczka oleju
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    Marynata :
    2 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    sól prowansalska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczoną piersią kurczaka i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy i osuszamy. W misce mieszamy marynatę i wkładamy mięso. Odstawiamy.
    Warzywa czyścimy i myjemy, osuszamy. Pierś zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Odwijamy z folii i dopiekamy przez kolejne 10 minut. Studzimy.
    Sałatę kroimy na drobno i wkładamy do salaterki. Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry, rozdzielamy. Paprykę i cebulę przekładamy na sałatę.
    Pierś kroimy na mniejsze kawałki i układamy w salaterce. Polewamy olejem i oprószamy przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pierś z kurczaka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować