Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z pieczonej makreli z dodatkiem startych ogórków i koperku oraz jogurtu , przypraw. Polecam na kanapki z pomidorkami koktajlowymi.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty pieczonej makreli
    2 ogórki gruntowe
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    2 łyżki pokrojonego koperku
    1 czubata łyżka margaryny
    1/2 łyżeczki suszonej cebuli
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
    pokrojony szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Śniadanie

Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek myjemy i obieramy, ścieramy na tarce i solimy, odstawiamy. Do kielicha blendera wkładamy mięso z makreli ( bez ości i skóry), starty ogórek ( bez soku ) jogurt, pokrojony koperek, przyprawy i margarynę. Blendujemy na masę i przekładamy do małego naczynka, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować