Ryż z pieczarkami i szpinakiem w kremowym sosie

4.5 (179 ocen)

Ryż w wersji bezmięsnej, z pieczarkami i szpinakiem, w bardzo kremowym, jogurtowym sosie:). Danie lekkie i smaczne, może być samodzielnym posiłkiem lub dodatkiem do mięsa.

Składniki:

  • 200g ryżu
    500g mrożonego szpinaku
    500g pieczarek
    2 cebule
    300g jogurtu greckiego
    2 ząbki czosnku
    150g sera cheddar
    sól, pieprz, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z pieczarkami i szpinakiem w kremowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • 2. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w ćwiartki, ser ścieramy na tarce a czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy, cebulę i pieczarki. Kiedy pieczarki puszczą wodę dodajemy czosnek i szpinak. Dusimy do całkowitego rozmrożenia szpinaku i odparowania wody. Dodajemy przyprawy, jogurt grecki i ser. Dusimy jeszcze chwilę. Mieszamy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować