Ryż z masłem i serem

4.5 (164 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubimy wymyślać dodatki do dań głównych. W zasadzie to taki ryż, sam w sobie, może być takim daniem. Nie potrzeba żadnych dodatków, bo smak sera, który przebija się przez ryż, jest poezją. Szczególnie ten nasz, bursztyn.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g ryżu
    1 łyżka masła solonego
    4 łyżki startego sera bursztyn
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ryż z masłem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż z masłem i serem 1. Ryż gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. My od jakiegoś czasu nie solimy wrzątku do gotowania ryżu. Nauczyliśmy się tak, przy jaśminowym.
    Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Przekładamy z powrotem do gorącego garnka.
    Dodajemy masło, które roztapiamy w garnku pod przykryciem.
    Dodajemy ser, mieszamy, do smaku możemy doprawić pieprzem.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować