Rydze smażone

5 (176 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dla mnie najlepsze grzyby.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10-12 kapeluszy rydzów
    1 cebula
    2 łyżki masła
    łyżeczka soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Rydze smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone rydze kroję w paski, wrzucam na suchą patelnię i smażę do odparowania soku. Skrapiam sokiem cytrynowym. Dodaję masło i pokrojoną cebulę. Smażę do miękkości cebuli. Przyprawiam solą i pieprzem. Usmażone rydze posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować