Rydze smażone

  • wyświetlono: 87 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Dla mnie najlepsze grzyby.

  • 3 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

10-12 kapeluszy rydzów
1 cebula
2 łyżki masła
łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze smażone

  • 1. Oczyszczone rydze kroję w paski, wrzucam na suchą patelnię i smażę do odparowania soku. Skrapiam sokiem cytrynowym. Dodaję masło i pokrojoną cebulę. Smażę do miękkości cebuli. Przyprawiam solą i pieprzem. Usmażone rydze posypuję natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzybyRydzerydze smażone

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Smażone kluski ziemniaczane z fetą

Szybkie do wykonania kluseczki...

Racuchy.

Dodane przez: Aga72

Racuchy drożdżowe smażone na głębokim oleju

Tak dziś myślę co by tu wymyślić....

Dodane przez: KingaM4444

Smażone kiełbaski z soczewicą

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

Dodane przez: Kasinkowe gotowanie

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

Miała być wiosna! Niestety spoglądając...

Smażone kacze wątróbki z cebulą.

Dodane przez: weronika63

Smażone kacze wątróbki z cebulą

Smażone kacze wątróbki z cebulą,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE